Odkazy

verze pro tisk

Olivové oleje ze Sicílie

15. říjen 2012

Italská kuchyně je známa tím, že je zdravá, svěží a zároveň také mimořádně chutná. I z tohoto důvodu se italské suroviny a potraviny ve stále větší míře objevují i v českých restauračních zařízeních. Kromě toho si zvykáme používat italské suroviny i při vaření ve vlastní kuchyni. Důkazem je třeba používání olivových olejů.

Olivové oleje mají charakteristickou chuť a vůni. Co je však mnohem důležitější, jsou zdravější nežli rostlinné oleje, na které jsou Češi obecně hodně navyklí. Drobnou nevýhodou je samozřejmě cena, kvalitní olivový olej je přeci jen výrazně dražší nežli ostatní druhy olejů. Zato však mají velmi pozitivní účinky na lidský organismus a také dodávají jídlu mnohem lepší chuť.

Panenské olivové oleje

Pakliže si chcete koupit v obchodě olivový olej, rozhodně si dejte pozor na jeho kvalitu. Olivové oleje se dělí do několika kategorií, přičemž nejlepší vlastnosti mají takzvané panenské olivové oleje. Při přípravě pokrmů to s používáním olivového oleje nemusíme nikterak přehánět, obvykle stačí jen malé množství a olej dodá jídlu skvělou příchuť a vlastnosti.

Olivové oleje Frantoi Cutrera

Pravé italské olivové oleje značky Frantoi Cutrera jistě nejsou neznámé pro milovníky dobrého a kvalitního jídla. Jedná se o olivové oleje, které pocházejí ze Sicílie. Vyrábějí se v několika produktových řadách. V nabídce obchodů si můžete i v tuzemsku zakoupit extra panenské olivové oleje značky Frantoi Cutrera. Olivy pro tyto oleje jsou sbírány pouze ručně a jsou lisovány mechanicky za studena. To jim dodává jejich charakteristickou vůni a chuť, v níž lze rozpoznat stopy po vůni čerstvě posekané trávy či bylinek. Doporučit lze třeba extra panenský olivový olej Primo Fine Quality, který se vyrábí z prvních sklizní oliv, které jsou sbírány v regionu Iblea na jihovýchodě Sicílie. Má tmavě zelenou sytou barvu a hodí se například při přípravě salátů, polévek či do grilované zeleniny.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

IzfXTL3jbP7

sobota, 18. březen 2017
10:57

This is way more helpful than anhniytg else I've looked at.


posted by: IzfXTL3jbP7 (j6t0ccyuw(a)outlook.com) [Odpovědět]