Odkazy

verze pro tisk

Grilování steaků: královská disciplína v kuchyni

6. únor 2013

Máte-li doma gril, pak jej rozhodně využijte k přípravě steaků. Grilované steaky jsou snad tím vůbec nejlepším, co lze při grilování připravit. Je však zapotřebí mít k dispozici kvalitní maso, spolehlivý a dostatečně výkonný gril. Vzhledem k tomu, že grilování steaků je královskou disciplínou, je možné, že vám bude nějakou dobu trvat, nežli se steaky na grilu naučíte dělat skutečně dobře.

Výběr masa na steaky

Pro přípravu steaků na grilu, jak již bylo naznačeno, je velmi důležitý výběr vhodného masa. Ideální samozřejmě je, pokud máte k dispozici pravou svíčkovou z hovězího, která je na steaky tím nejlepším masem. Jenže pravá svíčková je dosti drahou záležitostí. Pakliže nechcete za maso utratit příliš mnoho peněz, můžete zvolit alternativu v podobě takzvané falešné svíčkové.

Zkuste falešnou svíčkovou

Falešná svíčková je rovněž velmi kvalitním hovězím masem. Je dosti podobná pravé svíčkové. Rozdíl spočívá především v tom, že falešná svíčková má delší vlákna, jinak je od pravé svíčkové prakticky k nerozeznání, a to i podle chutě. Steaky z falešné svíčkové jsou fantastickým pokrmem, který ocení všichni milovníci masitých pokrmů.

Propečení steaků

Při grilování steaků je velmi důležité používat kvalitní gril, který zvládne propečení hovězích steaků tak, jak máte rádi. Na steaky je potřeba vyvinout vyšší teplotu, jde o velmi intenzivní grilovací proces. O tom, jak zvládnout propečení hovězích steaků, je dobré si najít podrobnější informace. Ne každý z vás bude mít rád krvavý steak, určitě se najdou lidé, kteří spíše upřednostní středně propečený steak nebo well done úpravu.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!