Odkazy

verze pro tisk

Elektrické grily Aneb grilovat nemusíte jen v létě

10. prosinec 2011

Grilovat můžete takřka cokoliv a vybrat si lze hned z několika druhů grilů – klasika na dřevěném uhlí, plynové či elektrické grily, rakletovací grily anebo třeba vodní grily. V dnešním článku se zaměříme na elektrické grily, které lze bez problémů použít i v místnosti.

V hlavní roli elektrické grily

Klasické, kontaktní grily, jsou opatřeny teflonovou nebo litinovou deskou a jejich cena se pohybuje od dvou tisíc korun. K dostání jsou ovšem i elektrické lávové grily, které fungují na stejném principu jako plynové.

Vlastnosti kvalitního elektrického grilu

  • kvalitní nepřilnavá povrchová úprava
  • variabilní nastavení teploty
  • nastavitelný sklon spodní desky pro odvádění přebytečného tuku do odkapávací misky
  • vyjímatelná odkapávací miska
  • nastavitelná výška horní desky
  • světelná indikace provozu grilu a správné teploty

Elektrický gril se hodí i pro grilování na balkoně

Snad jedinou nevýhodou, které tyto grily mají, je nutná přítomnost elektrického proudu. Elektrické grily se tedy budou spíše hodit pro grilování na balkoně a terase, než do přírody. Nicméně, pokud s nimi budete grilovat na zahradě u domu, elektřina zase takovým problémem nebude.

Novější typy elektrických grilů

Relativní novinkou jsou elektrické grily, které využívají indukční ohřev. Pracují podobně jako je tomu u indukčních varných desek. Jenom je na ní položená žebrovaná kovová deska. Ta se po zapnutí grilu rozžhaví a pak se už může grilovat. Pořídit se dá za necelých 7 tisíc korun.

Jiný druh elektrického grilu, který se stává taktéž populární, se nazývá rakletovací gril. Gril je opatřen malými pánvičkami, na který se dle tradičního postupu umístí sýr Raclette a zelenina. Sýr se krásně roztaví a Vám vznikne lahodný pokrm. Tento pokrm pochází ze Švýcarska. Samozřejmě se ale nemusí využívat jen na zmíněný pokrm, ale lze v něm připravit i jiné pochoutky. Rakletovací grily jsou k dostání již za cenu kolem 2 tisíc korun.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!