Odkazy

verze pro tisk

Kuchyňský drtič odpadků a jeho výhody

13. leden 2012

Kuchyňský drtič odpadků představuje zařízení na likvidaci kuchyňského a potravinářského odpadu, který vzniká při přípravě pokrmů a týká se i zbytků jídel. Drtič odpadků přináší nesporné výhody, díky nimž si zajistíme větší komfort a ušetříme i čas.

S kuchyňským drtičem odpadků je úklid po jídle opravdu jednoduchý. Zápach, linoucí se z odpadkového koše, nemá rád asi nikdo z nás. S kuchyňským drtičem odpadků to bude již minulostí.

Kuchyňský drtič odpadků nemusí být nutně součástí pouze moderní kuchyně, nýbrž jej lze namontovat i do kuchyní starších včetně starších typů dřezů.

Čtěte také: Osvětlení kuchyňské linky a interiéru kuchyně

Jak drtič funguje

Z používání kuchyňského drtiče nemusíte mít obavy, protože je to snadné. A jak to tedy funguje? Zbytky se vhodí do dřezu a se současným spuštěním studené vody se shrnou do odtoku. Následně se drtička zapne pomocí vypínače. Poté už se přístroj postará o rozmělnění zbytků na malé kousky, které jsou z drtící komory navedeny rovnou do kanalizace. Když je přístroj vypnutý, dřez používáme jako obvykle.

Co ne/můžeme v drtiči drtit

V drtiči lze rozmělnit vše, co se rozloží i v přírodě. Týká se to kupříkladu kousků brambor, bramborových slupek, odřezků masa včetně kloubů a šlach, kousků ovoce a zeleniny a různých slupek či pecek, kuřecích kostí, rybích kostí a hlav, skořápek ořechů a vajec, zbytků z talířů, papírových utěrek a kapesníčků, použitých čajových sáčků, starého ovoce, zvadlých květin apod.

A co do drtiče naopak nepatří? Zjednodušeně řečeno vše, co není organického původu a některé další výjimky. Igelitové sáčky, kožené předměty, plasty, sklo, porcelán, drátěnky, mycí houby, plátno, provázky, suché slupky cibule, kukuřičné slupky apod.

Velké množství odpadu z kuchyně ze organického původu

Kuchyňský drtič může být velmi užitečnou pomůckou, obzvláště když vezmeme v úvahu, že odpadky z domácnosti jsou minimálně ze 40 % tvořeny právě odpadky organického původu.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!