Odkazy

verze pro tisk

Domácí pekárny - pro a proti

4. prosinec 2011

Domácí spotřebiče se čím dál více rozmáhají a v poslední době se hodně mluví také o domácích pekárnách. Díky ní budete mít čerstvý chleba vždy, když si vzpomenete. Navíc si můžete upéct své vlastní pečivo podle chuti. Láká vás koupě domácí pekárny, anebo si raději zajdete do ochodu?

Domácí pekárny ocení všichni, kdo nebydlí moc blízko pekárny anebo prodejny. Co může být lepšího, než když vás po ránu vzbudí vůně upečeného chleba? Někteří ale domácí pekárnu považují za zbytečnost či za další krám v kuchyni, na který není místo. Postoje k domácím pekárnám jsou zkrátka různorodé.

Jak se domácí pekárna obsluhuje

Upéct si chleba nebo jiné pečivo v domácí pekárně není vůbec těžké. Princip je v tom, že napřed se do stroje nalijí mokré suroviny (čili mléko, kvásek, olej aj.) a pak se nasypu suché ingredience (mouka a případné další). Pak už jen na přístroji namačkáte potřebný program a pekárna už si se vším poradí.

V domácí pekárně kromě chleba připravíte i vynikající zákusky, ale také třeba jogurt nebo džem a domácí šťávu. Pomůže vám také se zaděláváním kynutím těsta třeba na koláče.

Pekárna se vyplatí jen tehdy, když v ní budete opravdu péct

O výhodnosti pekárny se vedou mnohé diskuse. Počáteční investice je sice vyšší, ale na pečivu zase postupně ušetříte. To ale pouze v případě, že pekárnu budete opravdu využívat, a ne že ji zapnete jednou za čtrnáct dní nebo za měsíc. Musíte sice zaplatit ingredience a elektřinu, ale i tak pečivo vyjde levněji.

Pro a proti:

Pro:

+ čerstvé pečivo kdykoliv budete chtít

+ můžete si upéct chleba se svými oblíbenými ingrediencemi

+ je pomocníkem při zadělávání těsta nejen na chleba, při přípravě džemu aj.

+ při pravidelném využívání pekárny ušetříte za nákup pečiva

Proti:

  • spotřebič může v kuchyni překážet
  • někdo považuje za pohodlnější koupit si pečivo v obchodě
  • počátečná vyšší investice
  • zase až tak na koupi pečiva netratíte
  • některým chutná více chléb z peci než z domácí pekárny

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

VaW0bnyy

sobota, 18. březen 2017
15:57

Back in school, I'm doing so much lengniar.


posted by: VaW0bnyy (qjs7p89ahmg(a)outlook.com) [Odpovědět]