Odkazy

Kuchyňské spotřebiče

Vestavné domácí spotřebiče, trouby, varné desky za výhodné ceny.

verze pro tisk

Vaření v tlakovém hrnci

22. únor 2012

Při vaření často využíváme tlakové hrnce. Jedná se o speciální hrnce, kdy probíhá vaření pod tlakem. Díky tomu je příprava pokrmů daleko rychlejší.

Zdravé vaření v tlakovém hrnci

Papinův hrnec, jak se také tlakovému hrnci říká, je pro přípravu některých potravin velmi doporučován. Nejenže v něm dokážeme pokrm připravit rychleji, ale také zdravěji. Vařením pod tlakem totiž potraviny neztrácejí tak rychle vitamíny, jídlo si také zachovává mnohem lepší chuť.

Princip tlakových hrnců

Princip, na kterém tlakové hrnce pracují, je poměrně jednoduchý. Zatímco v běžném hrnci dosahuje voda varu při obvyklých 100 °C, v papinově hrnci je vyšší tlak a roste tak i teplota. Tento způsob vaření se hodí například u potravin, které jsou tužší ( například některé druhy mas apod.). V klasickém hrnci bychom tyto potraviny vařili i několik hodin, v tlakovém hrnci se doba vaření výrazně zkracuje.

Vaření v tlakovém hrnci je bezpečné

Tlakové hrnce mají pevně uzavíratelné víko. Vzniklá pára je pak odváděna přes ventil, který zabraňuje, aby v hrnci vznikl příliš velký tlak, který by mohl vést až k explozi hrnce. Někteří lidé mají strach vařit v tlakových hrncích. Při správném způsobu vaření jsou však tlakové hrnce naprosto bezpečné. Je ale důležité si pořídit skutečně kvalitní tlakové hrnce.

Tlakové hrnce Tescoma

Ty se dají pořídit například u Tescomy, v internetovém obchodě eshop.tescoma.cz. V tomto eshopu jsou k dostání nejen klasické a tlakové hrnce, ale také kupříkladu praktické sklenice na víno, které jistě využijete při obědě či večeři s rodinou nebo přáteli.

Tlakové hrnce Tescoma mají moderní design a stanou se velmi rychle součástí vybavení Vaší kuchyně. Na výběr je několik typů a druhů tlakových hrnců, a to v různých velikostech.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!