Odkazy

Kuchyňské spotřebiče

Vestavné domácí spotřebiče, trouby, varné desky za výhodné ceny.

verze pro tisk

Titanové nádobí: Revoluce v kuchyni

21. únor 2011

Uvažujete o pořízení nového kuchyňského nádobí? Teflonové už máte poškrábané a nerezové se vám nelíbí? Můžete vyzkoušet novinku, která se pomalu zabydluje na našem trhu. Titanové nádobí.

Titanové nádobí není jen z titanu

Titanové nádobí se stává čím dál více oblíbeným. Skýtá možnosti zdravého vaření, je praktické, snadno se udržuje a je univerzální. Jedna titanová pánev vám nahradí několik kusů vašeho současného nádobí.

Jeho název by mohl vést k dojmu, že je vyráběno z titanu. Tak tomu pochopitelně není, neboť bychom se za něj nedoplatili. Titanové nádobí je vyráběno ručním litím z nezávadné slitiny hliníku. Na povrchu je nanesena antiadhézní vrstva, která pak obsahuje části titanu.

Zdravé vaření v titanové pánvi

Titanové nádobí se může stát vaším pomocníkem v cestě za zdravějším jídelníčkem. Díky nepřilnavému povrchu titanového nádobí můžete připravovat pokrmy bez použití oleje nebo tuku. Potraviny připravované jen v titanové pánvi si zachovají svou vůni, chuť i obsah vitamínů.

Titanové pánve jsou ideální k přípravě chutné zeleniny i masa v páře. Můžete v jednom hrnci vařit najednou, čímž uspoříte čas i energii. Existují dokonce speciální parní sestavy určené právě k dietnímu jídelníčku.

Výhody a nevýhody titanového nádobí

Titanové nádobí má mnoho výhod. Díky provedení a zpracování je velmi odolné proti nárazu, je prakticky nezničitelné. Má kovuvzdorný povrch, takže můžete jídlo připravovat i pomocí kovového kuchyňského náčiní. Nemusíte se obávat poškrábání a vrypů. Životnost titanového nádobí je několikanásobně větší, než nádobí nerezového a teflonového.

Díky výborné akumulaci tepla ušetříte za energie. Titanové pánve během několika málo minut dokáží pojmout a uchovat teplo až 330 stupňů Celsia.

Samozřejmě má titanové nádobí i své nevýhody. Na rozdíl od jiných materiálů je poněkud dražší. Podle kvality nádobí se jeho cena pohybuje v řádech tisíců.

Titanové nádobí použijete i na indukční desky

Pokud jste majitelé indukčního sporáku, pravděpodobně jste slyšeli, že titanové nádobí na něm není možné využít. Tohle už naštěstí neplatí. Na trhu se již rozvíjí titanová novinka – indukční titanové nádobí. To je možné používat pochopitelně nejen na indukčních troubách, ale i na běžném sporáku. Dno titanových hrnců a pánví je pokryto speciální feritická nerezí, ze které se vyrábí běžné nádobí pro indukci. Jinak si toto nádobí zachovává veškeré hlavní vlastnosti běžného titanového nádobí.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!