Odkazy

Kuchyňské spotřebiče

Vestavné domácí spotřebiče, trouby, varné desky za výhodné ceny.

verze pro tisk

Japonské nože TOJIRO si oblíbí každý profesionál i domácí hospodyňka

3. březen 2016

Bez čeho se při práci v kuchyni za žádnou cenu neobejdete? No přeci bez kvalitních a ostrých nožů. Nemusíte být zrovna kuchaři z povolání, abyste věděli, že jedině s dobrým a pořádně naostřeným nožem půjde práce při přípravě pokrmů rychle a bez problémů. Díky dobrým zkušenostem bych doporučil pořídit si tradiční japonské nože značky TOJIRO.

Nože TOJIRO si u nás v poslední době získávají velkou popularitu. A to nejen mezi hobby kuchtíky, ale i u předních českých profesionálů, kteří se opravdu vyznají a dovedou si vybrat to nejkvalitnější náčiní.

Nože, které jsou ostré jako samurajské meče

Proč právě kuchyňské nože od japonského výrobce? Není tajemstvím, že Japonci mají v oblasti nožů neskutečně dlouhou historii a zkušenosti. Právě TOJIRO je toho jako značka jasným důkazem.

Při výrobě se využívá poznatků, které jsou známé už z výroby samurajských mečů. Díky tomu jsou pevné, stabilní a dokonale vyvážené. Při používání perfektně sednou do ruky.

Jedním z největších kladů je ostrost. Nože této japonské značky díky ostrým čepelím vydrží klidně i celé generace. Šetří tak vlastně i vaše peníze, neboť nemusíte každý druhý rok investovat do nových potřeb.

TOJIRO nože
TOJIRO nože

Moderní materiály zajišťují perfektní ostrost a odolnost

Zároveň se při výrobě těchto nožů používají i moderní metody. Jedná se o nože, jejichž čepel je složená z vícevrstvého materiálu. Vydrží díky tomu po mnoho let, netupí se a jsou odolné vůči fragmentaci.

Dají se použít na cokoliv

Pro vaření v domácích podmínkách i v profesionálních kuchyních jen těžko seženete lepší kuchyňské nože. TOJIRO představuje celou řadu nožů, univerzálních i těch, které se hodí na konkrétní druhy potravin.

Tak například univerzální nůž Gyuto je ideální pro krájení a sekání velkých kusů potravin – masa apod. V domácnosti vám pro změnu asi nejvíce pomůže nůž Santoku, který je rovněž spíše univerzální. TOJIRO ale vyrábí i speciální nože na plátkování a krájení zeleniny a masa, okrajování či filetování.

Pro krájení zeleniny se skvěle hodí nůž Nakiri, kterým bez problémů nakrájíte na tenké plátky jakýkoliv druh ovoce a zeleniny, ale třeba také bylinky.

Díky oficiálnímu distributorovi a prodejci pro ČR, firmě TOJIRO CZ s.r.o., má nyní každý z vás možnost pořídit si domů tradiční japonské nože a poznat jejich kouzlo. Jedná se skutečně o originální japonské nože, žádné laciné napodobeniny, s nimiž se můžete setkat v mnoha jiných obchodech.

-pla-

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!