Odkazy

Kuchyňské spotřebiče

Vestavné domácí spotřebiče, trouby, varné desky za výhodné ceny.

verze pro tisk

Jak poznáme kvalitní kuchyňský nůž

26. říjen 2011

V žádné kuchyni, která má být zcela funkční, nesmějí samozřejmě chybět kuchyňské nože. Při jejich koupi je potřeba si hlídat kvalitu. Jak poznáme kvalitní kuchyňské nože, o tom se dozvíme v tomto článku.

Materiály kuchyňských nožů

Kuchyňských nožů je dnes na trhu celá řada. Jsou vyráběny z různých materiálů. Používají se klasické ocelové nože, v poslední době pak také keramické či titanové nože. Ponechme stranou vlastnosti jednotlivých druhů nožů a zaměřme se na obecná kritéria, která bychom měli při výběru nožů v obchodech brát v potaz.

Nač si dát pozor při nákupu v obchodu

V první řadě je nutné zvolit nůž od dobrého výrobce. Každý zakoupený nůž by měl mít logo výrobce, označení a být řádně zabalen. Samozřejmostí je také přiložený návod k použití v českém jazyce a způsob, jakým nůž udržovat. Na všechny kupované kuchyňské nože se vztahuje zákonná lhůta v délce 24 měsíců, kdy je možné výrobky reklamovat.

Nože mohou být univerzální či určené na konkrétní práci

Kuchařské nože jsou vyráběny dle typu použití. I v tomto ohledu si tedy dejme pozor, neboť budeme-li používat nůž na maso na jiné potraviny, může lehce dojít k jeho poškození. Kuchyňské nože se dělí dle velikostí, tvarů a právě dle typu použití. Je možné si pořídit univerzální kuchyňské nože. Ty mají zpravidla rovný hřbet čepele a zahnuté ostří. Dají se využít ke krájení, čištění či porcování. Pokud nejsme zrovna profesionálními kuchaři, pak nám univerzální nože mohou dobře posloužit. Vždy je však lepší mít po ruce celé sady kuchyňských nožů, z nichž každý je určen pro jinou práci.

.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!